JasmineCorp Blogs Cannot open jcsearch.dbCannot open jcsearch_time.db
Updated Blogs
6% off best wow classic gold seller for you to learn WOW Cla
College Homework Help Answers are Now Offered to Students by
Hosanna Telugu Christian Songs from - Christianstorage.com
Christian preachers attacked by Hindu radicals
More .....


JCBid.com online auction Mini-survival-rescue-light-black-toollogic-model-sl1m
Mini survival rescue light, black toollo
JCBid.com online auction Mini-survival-rescue-light-black-toollogic-model-sl1m
Mini survival rescue light, black toollo
JCBid.com online auction 3-cell-d-black-flashlight-maglite-model-s3d016
3 cell d black flashlight maglite model#
JCBid.com online auction Led-microlight-clear-body-blue-led-microlight-model-cb-b
Led microlight, clear body, blue led mic
JCBid.com online auction Printed-maxi-dress-in-pink-color
Printed maxi dress in pink color
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Sony VGP-BPS13/Q 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-02 21:48:40

Windows is normaal gesproken op de C-schijf geïnstalleerd. Door deze partitie zo schoon mogelijk te houden, blijft het besturingssysteem lekker snel. Bewaar persoonlijke bestanden daarom bij voorkeur op een andere partitie, bijvoorbeeld de D-schijf. Verder loop je de C-schijf desgewenst handmatig na om nutteloze bestanden op te sporen. Wanneer je weleens een upgrade van Windows hebt geïnstalleerd, slaat het besturingssysteem oude data automatisch op in de map Windows.old.Na een tijdje kun je deze map probleemloos verwijderen. Start Windows Verkenner op en open de C-schijf. Selecteer de map Windows.old en druk op Delete. Verder bekijk je in de map Program Files of er nog restbestanden van verwijderde software op de pc staan.Zie je plotseling een vreemde werkbalk in de browser verschijnen of is de startpagina plotseling aangepast? Ontwikkelaars van gratis programma's voorzien je browser soms ongevraagd van rommel, waardoor surfsessies helaas trager verlopen. Gelukkig is het meestal niet moeilijk om de gebruikersinterface weer in oude staat terug te brengen. Open Internet Explorer en klik rechtsboven op Extra (pictogram met tandwieltje). Via Invoegtoepassingen beheren zie je welke werkbalken en uitbreidingen er allemaal in de browser aanwezig zijn.Ongewenste onderdelen schakel je simpel uit. Klik met de rechtermuisknop op een uitbreiding en kies voor Uitschakelen. Na afloop klik je op Sluiten. Ook de startpagina breng je bij vervuiling van de browser weer terug in oude staat. Kies voor Extra / Internetopties en typ het webadres van de website waarmee je surfsessies wilt beginnen. Sluit af met OK.


Tegenwoordig gebruiken veel mensen Chrome om websites te bezoeken. Helaas raakt ook deze browser snel vervuild met allerlei rommel, waardoor webpagina's slomer openen. Overstappen op Firefox is mogelijk, maar het kan ook anders.Klik rechtsboven op Google Chrome aanpassen en beheren (pictogram met drie strepen). Kies in het menu voor Instellingen. Selecteer onder Bij opstarten de optie Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen en klik daarachter op Pagina's instellen. Ongewenste startpagina's verwijder je door achter het webadres op het kruisje te klikken.Voer de url in van de startpagina waarmee je Chrome wilt opstarten en bevestig met OK. Werkbalken in Chrome zijn meestal extensies die stiekem in de browser zijn geïnstalleerd. Je verwijdert ze in een handomdraai. Navigeer naar Google Chrome aanpassen en beheren / Extra / Extensies. Klik achter de ongewenste uitbreiding op het pictogram met de afvalemmer en kies voor Verwijderen. Overigens is het slim om alle uitbreidingen even kritisch na te lopen. Hoe minder actieve extensies Chrome bevat, hoe sneller de browser namelijk functioneert.Soms lukt het niet om de browser helemaal op te schonen, omdat bepaalde adverteerders zeer hardnekkige uitbreidingen ontwikkelen. De beste oplossing is dan om de browser volledig terug te zetten naar de begininstellingen. In Internet Explorer klik je hiervoor achtereenvolgens op Extra / Internetopties / Geavanceerd, waarna je kiest voor de knop Opnieuw instellen. Vink Persoonlijke instellingen verwijderen aan en bevestig met Opnieuw instellen.Ook Chrome zet je terug naar de begininstellingen. Navigeer naar Google Chrome aanpassen en beheren / Instellingen / Geavanceerde instellingen weergeven. Helemaal onderaan klik je op Browserinstellingen herstellen / Herstellen.De partities die in Windows Verkenner beschikbaar zijn, pas je desgewenst eenvoudig aan. Dat is bijvoorbeeld prettig wanneer je opslagcapaciteit van de C-schijf wilt 'verplaatsen' naar de D-schijf. Zeker als je op de D-schijf grote mediabestanden bewaart, komt de extra ruimte wellicht goed van pas.


Je hoeft hiervoor geen externe software te installeren, want Windows heeft zelf een bescheiden partitiemanager in huis. Voordat je aan de slag gaat, maak je voor de zekerheid eerst een back-up. Start daarna het Configuratiescherm op en ga naar Systeem en beveiliging / Partities op harde schijf maken en formatteren. Klik met de rechtermuisknop op de partitie die je een kopje kleiner wilt maken en kies voor Volume verkleinen. Bepaal met hoeveel MB's je de partitie inperkt. Bevestig met Verkleinen. Klik daarna met de rechtermuisknop op de partitie die je wilt vergroten. Via Volume uitbreiden opent er een nieuw venster waarmee je de vrijgemaakte opslagruimte aan de gewenste partitie toewijst. Via Volgende / Volgende / Voltooien breid je de opslagcapaciteit van het geselecteerde schijfstation uit.Is je computer ondanks alle voorgaande tips nog altijd erg sloom? Een computer met een verse installatie van Windows is altijd vliegensvlug. Er zijn namelijk nog geen programma's, services en vervuilde bestanden aanwezig die de boel vertragen. Als je het niet erg vindt om opnieuw te beginnen, kun je een herinstallatie van Windows overwegen. Besef wel dat je dan alle geïnstalleerde programma's en updates kwijtraakt. Die kun je later natuurlijk probleemloos opnieuw installeren, maar dat kost wel veel tijd.Verder is het nodig om alles opnieuw in te stellen, zoals je e-mailaccount en de bureaubladachtergrond. Voordat je aan de slag gaat, controleer je eerst even of je een geldige licentiecode hebt. Vaak vind je die op een sticker aan de zijkant van de systeemkast. Bewaar van persoonlijke bestanden een back-up, bijvoorbeeld op een usb-stick, externe harde schijf of NAS. Doe de installatie-dvd in de computer en herstart het systeem. Belangrijk is dat je de computer vanaf de installatieschijf opstart. Open zo nodig het BIOS om de opstartvolgorde te wijzigen. Het BIOS is bereikbaar via een specifieke toets, bijvoorbeeld F2 of Delete. Zodra het installatiemenu van Windows verschijnt, kies je voor Aangepaste installatie. Neem vervolgens de resterende stappen door om het besturingssysteem te installeren.


Malware is een bekende boosdoener voor vertraging op computers. Deze kwaadaardige software circuleert in allerlei vormen op het web. In het ergste geval kun je zelfs vanwege een agressief virus de controle over je pc verliezen. Om dit soort narigheid te voorkomen, is het belangrijk dat je een betrouwbare virusscanner installeert. Windows is namelijk niet in staat om op eigen houtje malware te weren. Kies bij voorkeur antivirussoftware van een goed merk, bijvoorbeeld Symantec (Norton), Kaspersky of McAfee.Kijk bijvoorbeeld op de sites www.av-comparatives.org of www.av-test.org voor een compleet overzicht van geteste virusscanners. Zorg ervoor dat de gebruikte scanner automatisch nieuwe virusdefinities ophaalt en voer regelmatig een volledige systeemscan uit. Toch een virus? Verwijder malware met een usb-stick.Net als in voorgaande Windows-versies heb je ook in Windows 10 te maken met overbodige bestanden en resten van instellingen die niet meer worden gebruikt. De restanten verbruiken onnodig schijfruimte en dat is, zeker met een kleine SSD, niet prettig.Voordat we naar extra 'schoonmaakmiddelen' grijpen waarvoor je een extra programma moet installeren, is het goed om te weten dat Windows al goede schoonmaakroutines aan boord heeft waarmee je overbodige bestanden kunt verwijderen. Lees ook: Zo maak je je pc weer blinkend schoon.Je browsers verzamelen tijdens het internetten veel extra bestanden en informatie. Dit kun je eenvoudig opschonen met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Del. Deze toetscombinatie werkt in alle moderne browsers. Controleer alle onderdelen voordat je een schoonmaakactie doorvoert. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je opgeslagen wachtwoorden worden verwijderd uit je browser, iets dat veel mensen juist een prettige functie vinden.
De toetscombinatie Ctrl+Shift+Del werkt in elke moderne browser en activeert de ingebouwde 'schoonmaakhulp'.
Stap 2: Windows Schijfopruiming
Windows Schijfopruiming is ondergewaardeerd gereedschap als het gaat om het verwijderen van overbodige bestanden. Ook kun je schijfruimte vrijmaken door bijvoorbeeld back-upbestanden van Windows Update weg te gooien. Windows Schijfopruiming staat ergens in je startmenu, maar je start het onderdeel het eenvoudigst door de opdracht cleanmgr te geven via Windows-toets+R. Plaats vinkjes om aan te geven wat je wilt laten schoonmaken. Er loopt een tellertje mee dat aangeeft hoeveel schijfruimte je vrijmaakt.


Voor wie nog meer ruimte wil vrijmaken is BleachBit een aanrader. BleachBit gaat verder dan standaard Windows-onderdelen en pakt ook de 'werkbestanden' aan van bekende programma's. BleachBit legt alle verantwoordelijkheid van schoonmaakacties bij de gebruiker door alle opties standaard uit te schakelen. De onderdelen die je schoon kunt maken zijn onderverdeeld in categorieën als Systeem, Chrome en Internet Explorer. Klik op een categorie om te zien welke onderdelen je kunt laten schoonmaken. Vink aan waar je de 'poetsdoek' overheen wilt halen en klik op Voorbeeld voor een 'test schoonmaak'. Je ziet de gevolgen van je schoonmaakactie en weet dan ook hoeveel ruimte je ermee terugkrijgt. Controleer dit en voer de schoonmaakactie uit met de knop Opschonen. Het spreekt voor zich dat je nooit dingen moet verwijderen waarvan je niet weet waarvoor het dient. Met dit in het achterhoofd kun je BleachBit veilig gebruiken.


Permalink | Comments (0)

CommentsTo add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia